kap. 8 Læseøvelse

Vælg den rigtige konjunktion fra drop down-menuen.
Klik på Hjælp for at få det næste bogstav.
Hver syvende dansker har pjækket fra arbejde det sidste år

Danskerne tager en pjækkedag i ny og næ. Det koster virksomhederne millioner.

14 procent af os har taget en pjækkedag inden for det seneste år.
Det viser en ny undersøgelse fra Danske Firmaer.
Beregninger fra erhvervsorganisationen viser, det koster virksomhederne 814 millioner kroner, 14 procent af danskerne tager én pjækkedag om året.
- I en tid, man taler om, at vi skal arbejde mere, produktiviteten skal være større, kan det være en god ide at gore noget ved pjækkeriet. På den made kan vi forbedre økonomien, siger Signe Ørsted, chef i organisationen Danske Firmaer.
Meget peger endda på, at pjækkeriet er værre, danskerne selv vil indrømme. For hele 41 procent af danskerne kender en person, har pjækket inden for det seneste år, viser undersøgelsen.
- Heldigvis mener de fleste jo, at man skal passe sit arbejde, det kan godt se ud som om, pjækkeriet er almindeligt. Og det er selvfølgelig bekymrende.
- Hvorfor folk pjækker, har vi ikke spurgt om - men uanset grunden, er det ikke i orden, siger Signe Ørsted.
Hun mener, at hvis man har brug for en fridag, så må man bruge de muligheder, der er. Det kan for eksempel være at bruge sine feriedage.
- Hvis pjæk handler om, at man har for travlt i sit job og har brug for at hvile sig en dag, er det vigtigt, at man tager det op med sin chef, så man kan diskutere situationen og arbejdsforholdene, siger Signe Ørsted.


(Artiklen er et omskrevet nyhedstelegram med andre navne - tallene er rigtige, personen og organisationen fiktiv)