Modultesttræning - læseopgave 2

  
Instruktion: Læs teksten Jens er hjemløs. I hvert afsnit er der et hul, hvor der mangler en sætning. Find den sætning i listen A-H, der passer bedst i hvert afsnit. Skriv bogstavet i boksen. Se eksemplet i første afsnit.

Liste (A-H) Der er to sætninger, du ikke skal bruge.

A. Nogle dage lever han af kaffe, øl og cigaretter.
B. Han har aldrig penge til et måltid mad.
C. Derfor har han endnu ikke inviteret sin søn.
D. Det er især unge mennesker, der ikke kan lade de hjemløse være i fred.
E. Derfor ser han aldrig sin søn.
F. (Eks) Disse mennesker lever et utrolig hårdt liv.
G. De dage må Jens lægge sig til at sove på en tom mave.
H. Han får som regel også lidt frisk frugt til natten.Jens er hjemløs
I Danmark er der mellem 10.000 og 12.000 mennesker, der ikke har et fast sted at bo. Det er de hjemløse. En lille gruppe af de hjemløse lever hele deres liv på gaden. (eks.) __F__. De har ikke nogen adresse, og de lever hele deres liv på gaden, hvor de både spiser og sover.

30 årige Jens er et af de ca. 300 mennesker, der lever på gaden rundt omkring i de større byer i Danmark. Jens lever på gaden i København, og det har han gjort, siden han blev arbejdsløs og skilt for snart fem år siden. Fra sit ægteskab har han en søn på 8 år, som han kun sjældent ser. Han har ikke noget sted, han kan have ham på besøg.(1) Jens ser faktisk kun sin søn, når det passer drengens mor.

Jens lever et hårdt liv på gaden sammen med de andre hjemløse. Han sover kun et par timer ad gangen, fordi det er svært at finde et roligt sted. Flere gange er Jens blevet overfaldet, når han har ligget og sovet på en bænk. (2) De har både sparket Jens og taget hans ting.

Jens er tit syg, fordi han ikke får rigtig mad hver dag, ikke sover nok og næsten altid fryser. Han har fået problemer med maven, og om vinteren hoster han næsten hele tiden. (3) Det er rigtig dårligt for helbredet. Når han har lidt ekstra penge, køber
han en pølse eller et stykke pizza.

Jens får kun sund mad de dage, hvor han møder Den Mobile Café, der kører rundt i København og giver et varmt måltid mad gratis til hjemløse. Jens ved godt, hvor Den Mobile Café stopper og deler mad ud. Men nogle dage glemmer han at møde op, fordi han har drukket for mange øl. (4) Så bliver det en dårlig nat, og næste dag har han næsten altid ondt i maven.

De dage, hvor Jens har kontakt med Den Mobile Café, er de bedste. Så får han sund mad, der smager godt, og som hans mave kan tåle. (5) De frivillige, der bringer varm mad og frugt ud, er også søde at snakke med. Hvis den er helt gal med maven eller
hosten, så ringer de efter en af byens gadesygeplejersker.