Forberedelse til læseopgave 4, modultest 3

  
Læs først overskrifterne, og læs så teksterne. Find ud af, hvilke overskrifter og tekster der hører sammen, og kopier overskriften hen over teksten - uden bogstav. Der er én overskrift, der ikke skal bruges.
KURSER I DANSK FOR DANSKERE

A. Tegnsætning og sprogrigtighed
B. Korrekturlæsning
C. Længere tekster
D. Grammatik og sprogrigtighed
E. Skriv bedre – hver eneste gang
F. Hurtiglæsning

Overskrift:
Torsdag den 27. januar 2016
Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Jane Hansen, cand.mag., underviser ved Danske Sprogseminarer A/S
Dette seminar henvender sig til dem, der har brug for at skrive korrekt, og som gerne vil være bedre til at finde deres egne sprogfejl – før andre gør det.
Du får genopfrisket en væsentlig del af grammatikken, og du skal arbejde med sprogrigtighed og brug af opslagsbøger. Til sidst ser vi på kvaliteten i den sproghjælp, der er i Microsoft Word.

Overskrift:
Tirsdag den 2. november 2015 og onsdag den 3. november 2016
Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Helle Noach, NLP-instruktør og konsulent i Byriel & Noach
Når vi læser, har vi ofte en indre stemme, som læser højt for os. Det sænker ikke alene vores læsehastighed, det hæmmer også vores koncentration, og det kan tage fornøjelsen ved at læse fra os. Du skal lære at blive bevidst om din indre stemme og at slukke for den. Og du skal lære at læse dobbelt så hurtigt og samtidig forstå mere af teksten.
Begrænset deltagerantal: 16

Overskrift:
Torsdag den 4. november 2015
Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Jane Hansen, cand.mag., underviser ved Danske Sprogseminarer A/S
For at kunne skrive korrekte tekster skal du være god til tegnsætning og sprogrigtighed. På dette seminar bliver du bedre til begge dele.
Om formiddagen koncentrerer vi os om tegnsætning. Vi tager naturligvis højde for den nye beslutning, som Dansk Sprognævn og Kulturministeriet har truffet med hensyn til kommasætning. Vi skal også se på alle de andre tegn (; : – ! ? m.fl.), som slet ikke bruges i det omfang, de fortjener.
Om eftermiddagen drejer det sig om sprogrigtighed. Du skal lære at blive bedre til at finde dine egne (og kollegernes) sprogfejl – før kunden gør det!

Overskrift:
Torsdag den 20. januar 2016
Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Jane Hansen, cand.mag., underviser ved Danske Sprogseminarer A/S
Læser du korrektur på andres tekster? Drejer det sig primært om sprogrigtighed og problemer med ordvalg, eller kan det også dreje sig om at omskrive sætninger eller måske endda omstrukturere hele afsnit? Synes du, det kan være svært at finde fejlene, eller oplever du, at du har for lidt øvelse i at ændre andres tekster, så de bliver forståelige og lette at læse? På dette seminar får du træning i det hele.

Overskrift:
Tirsdag den 23. november 2015
Radisson SAS
Margrethepladsen 1
8000 Århus
Mikkel Hvid, cand.mag., freelancejournalist og -underviser
Du kender dem sikkert – de gange hvor man ikke kan skrive to sammenhængende sætninger. Men du kender sikkert også dage, hvor teksten næsten skriver sig selv, og hvor du fløjter glad hele vejen hjem fra jobbet. Hvad er forskellen på de to situationer? Og hvordan får du flere af de gode skrivedage? Svaret hedder forberedelse, disciplin og opmærksomhed. Men hvordan? Det lærer du på kurset.