Protest mod vindmøller

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene. Et ord pr. boks.

Til næste gang: Slå de understregede ord op! Og lav noter til en genfortælling af klippet, så du kan præsentere det for en af de andre. Brug så mange af de understregede ord, som du kan, i din genfortælling.
I dag forsøgte aktivister og igen at stoppe skovrydningen i Østerild klitplantage. Det foregår her i Thy, klitplantagen ligger lige mellem Nationalpark Thy og et fuglereservat. Planen er, at der skal fældes 266 hektar skov og hede til for verdens største testcenter for vindmøller, nemlig 7 kæmpevindmøller på op til 250 meter, og de skal opføres der på stedet. Og det er flere lokale beboere og aktivister imod, og vi var med dem fra morgenstunden.

Endnu en kampdag i skovens navn. Nanna Kjær og flere andre dagens modstandsaktion, mens de venter på politi og skovryddere.

Jeg er helt rolig, helt rolig, ja. Jeg ved heller ikke, om jeg skal op at slås med nogen. Det har jeg sådan set ikke tænkt mig, det er der jo ingen af os, der gerne vil.

Siden i har flere personer sovet og levet i skoven for at forhindre træfældning. Og her til morgen stod gamle som unge, lokale som internationale, sammen side om side. Og så kl. ca. halv otte skovrydderne og politiet.

Der er vores opgave at bede jer om at give så meget plads, at maskinerne kan komme ud.
Nå, de kører den vej! Hallo!

Men trods otte betjente og mange meters kan de ikke forhindre det her.
Vi er naturens ven!.....
Tyve minutters tovtrækkeri ender med en retræte.

Mega succes!
Det var da med lidt bæven i maven. Jeg har sådan set personligt ikke været med til den slags ting før, men når man står mange mennesker foran en og lader sig flytte på i flok, så er det såmænd ikke så slemt.
Yes, yes, yes!

Skovrydder og betjente må give op.
Vi er her for at , at folk ikke kommer til skade, og det kan vi ikke med den relativt lille styrke, vi var her, så derfor vælger vi at sige tak for i dag.
To års kamp og en lille sejr går til skovens forkæmpere i dag.

Det er jo god gammeldags civil ulydighed, og det kan være en god idé, når det er .