Ingen af dem, ingen af delene eller ingen af parterne?

Det modsatte af begge er ingen af/ikke nogen af. Ved objekt for sammensat verbal - fx jeg har ikke set nogen af dem/ jeg vil ikke se nogen af dem bruger man kun ikke nogen af.

 • Ingen/ikke nogen af dem refererer til to ting eller personer som helheder. Der lå et æble og en pære i en skål. Ingen af dem så særlig friske ud, så jeg tog en kage i stedet..

 • Ingen/ikke nogen af delene refererer til ting uden individualitet: (subst. i nøgen form, utællige ting som materialer, dele af helheder), verber, adjektiver eller adverbier.Drikker du kaffe eller te? - Jeg drikker ingen af delene. Men jeg drikker gerne øl./ Hvad kunne du bedst lide: Brødet eller lammekøllen. - Jeg var ikke så vild med nogen af delene./ Vil du med hjem eller skal vi danse? - Ingen af delene!

 • Ingen/ikke nogen af parterne refererer til de to sider i en konflikt/modsætning: Diskussionen gik i hårdknude. Ingen af parterne kunne se sagen fra modpartens synsvinkel.
 • Øvelser med ingen af

  Mine forældre skulle skilles og talte om, hvor jeg skulle bo. spurgte om min mening. Det sagde jeg så til dem. De blev ret flove og spurgte så i fællesskab, om jeg ville bo hos min far i hans nye lejlighed, eller hos min mor i vores gamle. Jeg ville , jeg ville faktisk helst bo for mig selv. Jeg var træt af dem og af skænderier, hvor prøvede at forstå hinanden.


  Jeg overvejede at gå en tur eller at gå til fitnes. Men jeg gjorde . Jeg checkede programoversigten for at se, om der var en film. Der var to, men så videre interessante ud. Så kom jeg i tanke om, at jeg heldigvis havde noget hjemmearbejde.

  Øvelser med ikke nogen af

  Min oldefar og oldemor kom begge to fra Tjekkiet, men jeg har ikke kendt . Jeg spurgte engang min farfar, om de havde snakket tjekkisk eller dansk sammen: - De kunne faktisk ikke tale , sagde han, de kom fra Tjekkiet, med de var etniske tyskere, fra Sudeterlandet.

  Regeringen forhandler finanslov med LA og DF. Forhandlingerne fortsætter næste uge, for regeringen kan ikke få til at flytte sig. LA vil have skattelettelser på 100 mia. til rigmænd, og DF vil have alle udlændinge til at spise frikadeller, men regeringen vil ikke gå med til .