Kedsomhed er sundt

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene. Et ord pr. boks.

Til næste gang: Slå de understregede ord op! Og lav noter til en genfortælling af klippet, så du kan præsentere det for en af de andre. Brug så mange af de understregede ord, som du kan, i din genfortælling.
Vi er jo midt i det tidspunkt på året, hvor vi alle . Og det betyder også en tid, hvor mange børnefamilier er bange for at kede sig. De køber underholdningsspækkede rejser til syden og vælger campingpladser med aktiviteter fra morgen til aften. Men faktisk så er kedsomhed sundt for børnene og deres forældre.

Familien Homann Sødergaard på sommerferie. Efter to dage har Poul, Tine, Jesper og Rasmus allerede været vidt .

Der er rundbold og fodbold og strandture og trampolin.

Og når det ikke er der, så tager I ud og prøver nogle andre aktiviteter.

Ja, kigger os omkring.

Jamen vi oplever at børnefamilier i efterspørger oplevelser og aktiviteter og sjov sammen i ferier og weekender osv.

Og tendensen er generel for danske børnefamilier. På campingpladserne bliver der flere og flere aktiviteter til de små.

Man går efter campingpladser, der har en god swimmingpool med børnebassin fx og også gerne nogle tilknyttede aktiviteter.

Og i charterbranchen sælger oplevelsesrejser til børnefamilier som aldrig før. Men formand for Børns Vilkår, John Hasle, imod det høje tempo.

Det, der er galt, det er, hvis man bygger en hel ferie op omkring noget, man kunne kalde oplevelser og events , fordi det ender børnene med at blive stressede og forpustede af, det tror jeg sådan set også forældrene ender med at blive stressede og forpustede af.

Hvorfor vil I gerne have så mange aktiviteter i ferien?
Vi andre kan også holde lidt ferie så, hvis der er aktiviteter for ungerne. Og så hygger vi os sammen jo. Vi laver en sammen også. Så bliver det ferie.

Men børnefamilierne vil faktisk have meget bedre af at kede sig.

For de voksne er det godt at kede sig, fordi man bliver mentalt tanket op, man får tid og rum. For børnene er det vigtigt, fordi der får de selv at få en tanke og en fantasi om, hvad er det jeg skal lave om lidt.

Familien Homann Sødergaards ferie fortsætter resten af ugen i højt tempo.