Computerspil giver fysiske skader (2007)

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene. Et ord pr. boks.

Til næste gang: Slå de understregede ord op! Og lav noter til en genfortælling af klippet, så du kan præsentere det for en af de andre. Brug så mange af de understregede ord, som du kan, i din genfortælling.
Børn og unge sidder så meget ved computeren, at de får skader af det. Så hvor kiropraktoren behandlede skader opstået ved sport, så tager de sig ofte nu af smerter, der kommer af at være for inaktiv.

Sådan en næsten forårs-søndag kan man tilbringe her – her i mørket bag skærmen.

Vi har altid set børn og unge, der kommer med problemer. Det har så særlig været sportsskader, akut opståede skader. Nu begynder vi at se en ny type af problemer, folk kommer, eller børn og unge kommer med indsnigende problemer, netop i form af smerter i nakke og ryg, og hvor man ofte har en mistanke om, at det er for mange timers inaktivitet dagen, der ligger til grund herfor.

De stillesiddende spil giver skader på skuldre, nakke og ryg og spændingshovedpine.

Hvor meget spiller du til hverdag?
To timer, tror jeg.
Hvordan kan det være?
Jeg synes, det er sjovt.

Jeg kan selv blive grebet af det og miste fuldstændig tid og sted altså.
Men Kim Elgaard er kun en sjælden gæst i net-cafeen. Han er aktiv som og har set den dårlige udvikling hos nogle af sine spillere.

Lige så vel som, at man har en pensionsopsparing, og sætter penge ind til senere i livet, så er det også i børne- og unge-årene, at man styrker sit bevægeapparat, som man kan trække på resten af livet.

Eksperterne er bekymrede for udviklingen. Så her er for forældrene.

Min søn kan jo godt – hvis han får lov til det – kan han jo godt sidde og se både fjernsyn og spille computer hele dagen. Det får han så ikke, fordi… det vil jeg under ingen omstændigheder finde mig i, at han gør, for han skal ud og have et aktivt liv.

Og ellers kan man jo tage sagen i egen og lave en fodboldklub som Forever GF her.
Det trækker lidt mere, et computerspil, end at komme ud og spille fodbold eller noget. Det synes jeg er synd, fordi det er jo rart at spille fodbold.
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får mindst om dagen.