Tillid eller kontrol? - Lokkeduer på facebookSe klippet, og skriv de ord der mangler i boksene -et ord i hver boks.
- Og vi bliver faktisk også her i ved sociale medier, og hvad de kan bruges til. Nu skal det bare handle om et andet fænomen, som tilsyneladende er en udbredt metode til at undersøge, om man kan sin partner. Prøv en gang at se opslagene her:
- Lokkedue søges. Hun skal være fra Fyn, Fredericia eller Kolding, 23 til 30 år.
Eller et andet opslag, som vi får på skærmen her:
- Hej tøser! Jeg søger en lokkedue for en anonym. Hun skal være imellem 35 og 40 år, være normalvægtig og have en D til G-skål, og være fra København.
- Det er et par af mange opslag i hemmelige grupper på Facebook kun for kvinder, hvor flere tusinder er medlemmer. Kvinderne søger andre kvinder til at lokkeduer og undersøge om deres kæreste kunne finde på at være utro. De her lokkeduer skal så kontakte kæresten på sociale medier. Målet er at teste deres .
Vi har mødt nogle af de kvinder, der gerne vil hjælpe.
- Amanda Wallin og Sabrine Olsen har en ting til fælles:
- Man kalder vel mig for en lokkedue.
- Jeg er lokkedue. Hvis piger de har brug for hjælp til at finde ud af, om deres kæreste laver noget snavs, så hjælper jeg dem gerne.
- I hemmelige grupper på Facebook mange kvinder dagligt lokkeduer.
- Søger en lokkedue i starten af tyverne, naturlig, køn pige, helst brunt hår og brune øjne.
- Og så melder adskillige sig klar til opgaven. Amanda Wallin blev udvalgt som en af dagens lokkeduer og skulle derfor på bestilling for en anden kvinde tage kontakt til hendes kæreste og lade som om, at hun var interesseret i ham.
- Hun fortæller mig, hvad jeg skal skrive, og så skriver jeg det, hun beder mig om. Bare skrive som hvis du skrev med en. Virke interesseret og . Og skriv og spørg, om han vil mødes på et tidspunkt.
- Teknologisociolog Søren Hebsgaard har undersøgt, hvordan moderne teknologi får os til at opføre os. Ifølge ham er tendensen foruroligende.
- Det er helt galt, og vi skal virkelig have talt om, hvordan vi kan få stoppet denne her mistillid og nulfejlskultur, som på en eller anden måde er opstået.
- TV2 har fundet 12 hemmelige grupper på Facebook, hvor piger efterlyser og bestiller lokkeduer. De 3 største grupper er Strikkeklubben Part 3, som har over 8000 medlemmer, Chicks Before Dicks med 7.700 medlemmer og Hækleklubben Eksklusiv med 6000 medlemmer.
- Det at man tager lokkeduer og putter den ind i matrixen, så bliver det jo nærmest militant, ikke? Og det kan der ikke komme noget kønt ud af.
- For Sabrine Olsen er der en grund til, at hun frivilligt melder sig som lokkedue for andre kvinder.
- Fordi jeg selv har oplevet utroskab.
- TV2 har været i kontakt med flere af de piger, der bestiller lokkeduer, men de har ikke ønsket at medvirke.
- Tænker du sådan nogensinde over konsekvenserne? Altså man kan jo, du kan jo i værste tilfælde være med til at ødelægge nogle forhold.
- Men hvis det ville ødelægge et forhold, så var det jo nok ikke , at de skulle være sammen alligevel.
- Og det er Amanda Wallin enig i. Manden hun skrev til, har netop sagt ja til en date, selvom han har en kæreste.
- Jeg hjælper en pige i nød, ser jeg det som, fordi det er jo ikke mig, der gør noget forkert, det er jo fyren.
- Amanda Wallin tager ikke på daten, for her går grænsen på bestillingsopgaven. Men hun har nu sendt hele samtalen videre til hans kæreste.
- Hvordan ville du egentlig selv have det, hvis en fyr lagde an på dig udelukkende for at teste dig og dig i en såkaldt fælde, som du jo også gør?
- Hmmm, det ville jeg have det med, tror jeg, faktisk. Jeg har ikke rigtigt tænkt over det.