Ældre blogger for vildt

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene - et ord i hver boks. Forbered derefter en genfortælling ud fra nogle ordene med fed skrift.
- At den ældre generation er blevet ganske fortrolige med IT, er ikke nogen nyhed, men en ny tendens er, at generation 60+ er blevet så ferme på nettet og de sociale medier, at de nu også blogger om deres for at inspirere andre.
- I USA har den 86-årige instagramer Baddie Winkle 3,2 millioner følgere, og hun poster gerne billeder af sig selv i badedragt. Så langt er de dog ikke klar til at gå de to bloggere herhjemme, som I skal møde nu.
Selvforkælelse, det er overskriften på dagens tema.
- Det er jo en form for selvforkælelse, ikke, altså, man synes, at komme hen, og der bliver nusset om en, ikke?
- Derfor er 69-årige Mona Nylander taget på neglesalon i København. En oplevelse hun efterfølgende vil .
- Jeg synes, det skal være sådan, at folk de går ind og ser den og så enten får inspiration eller bliver glade.
- Og her er så mit walk-in.
- , det har 62-årige Lene Kirkegaard i Skive.
- Jeg er vild med farver, men jeg bruger også sort og hvidt og beige. Jeg bruger simpelthen det hele. Jeg er umættelig.
- Og det er primært tøj og mode, hun skriver om på sin blog.
- Jeg synes, det er sjovt! Nu kommer jeg jo ikke helt så meget ud, som jeg gjorde før, hvor jeg gik på arbejde, hvor jeg kunne tage forskelligt tøj på. I dag, der kan jeg så vise mit tøj på bloggen.
- Fælles for de to kvinder er, at de er en del af en ny tendens, nemlig den at generation 60+ for alvor har , forklarer Birgit Jæger, der forsker i ældre og IT.
- De ældre, der går på pension i dag, er meget anderledes end mine bedsteforældre fx, og for dem er det helt naturligt at bruge teknologien til sådan nogle ting her, som de synes, er interessante og relevante og spændende at arbejde med.
- Fælles for de to kvinder er da også, at de ikke har en selfie-stang.
- Nej!
- Nej!
- Eller det har de så måske alligevel. (Det er mest hænderne, du skal tage af, ikke mig). Bare en mere personlig én af slagsen.
- Så får jeg min kæreste til at tage, altså.
- Han er din selfie-stang?
- Ja.
- Selvom det er deres eget liv, de beskriver, så er kvinderne . Deres ønsker er at gøre 60+generationen synlig for omverdenen.
- Det er ikke så tosset at komme op i alder, man behøver ikke at kun at være tyve år og så have det godt, man kan faktisk have det…jeg har det lige så godt i dag, som da jeg var ung, altså. Jeg gammel, altså.
- I København er Mona Nylander klar til at blogge om endnu en dag i sit 69-årige liv til inspiration for sine følgere.
- Det er godt! Så kan jeg bare trække den ned, så hovedet ikke kommer med.
- Det er faktisk . Det synes jeg ville være positivt, at man på den måde blev glad for sin alder, ikke, og rettede sig lidt op, ikke?
- Og der er også mandlige 60+ bloggere. På Bornholm eksempelvis blogger 73-årige Erik Krog om sit liv og sine interesser.