Forandringer

Skriv den rigtige form af bytte, veksle, skifte, ændre (sig), forandre (sig), lave om (på), udvikle sig. Nogle af ordene skal bruges flere gange. Og der kan være flere muligheder. Klik Hint for at få næste bogstav. Se en forklaring her
I den første halvdel af 1900-tallet Danmark sig fra et autoritært klassesamfund til en moderne velfærdsstat. Det er overraskende, hvor hurtigt samfundet sig. Også synet på fattighjælp . Før socialreformen i 1933 bestemte den enkelte kommune, hvad den enkelte fattige kunne få - og der var store forskelle fra sted til sted og person til person. Med reformen blev fattighjælpen til et system af rettigheder - man havde krav på hjælp. Og det stille og roligt synet på de fattige. Det var ikke længere deres egen skyld, at de var arbejdsløse, det var samfundet, der ikke havde givet dem de rigtige muligheder.

Skal man egentlig betale skat, hvis man hus i sin sommerferie med fx en familie i New York? - Ja det skal man faktisk, men ikke af de første 24.000 kroner om året. Regeringen har også reglerne, så danskere nu skal betale skat af huse, de ejer i udlandet. Det er irriterende, at reglerne hele tiden.

Faktisk skal man også betale skat, hvis man en masse penge frem og tilbage mellem forskellige valutaer og tjener på det. Og det er temmelig besværligt hele tiden at holde øje med, hvordan kurserne sig.