Én isvaffel - fire afgifter

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene - et ord i hver boks. Forbered derefter en genfortælling ud fra nogle af ordene med fed skrift.
Is for millioner er ved at blive gjort klar til at is-sæsonen snart står for døren. Men når der er , er der også afgifter for millioner. For Premier is løber det op i omegnen af 120 millioner kroner .

Jamen, som mandler: Er der skal på? Er der ikke skal på? Det er to forskellige afgiftstyper.

Premieris producerer 200 forskellige slags is, og afgifterne er forskellige for hver enkelt type. At holde styr på det koster alene to . Eksempelvis er der forskel på, om chokoladen bliver rørt ind i isen eller bliver brugt til chokoladeovertræk.

Noget af isen herude er dækket af chokolade, og andet, der er derinde, er helt dækket. Så der er væsentligt forskel bare på, hvordan man skal beregne det per is her, .

Dertil kommer afgifter på den færdige is på 6 kr og 61 per liter. Og på den mix, der bruges til at lave softice, kommer en svulmningsafgift på en krone og 65 per liter, fordi den færdige softice fylder mere.

Man betaler for den liter is, altså for den mængde af is, man spiser, og når de putter luft i, så skal de betale større isafgift.

Og netop svulmningsafgiften er 28 afgifter, De Konservative vil have fjernet i forbindelse med forhandlingen om vækstpakken, regeringen præsenterer i løbet af foråret.

Den allermest tåbelige, det må være denne her svulmningsafgift, at man betaler en ekstra afgift, udover at man betaler afgift for fløden og isen i softisen, så betaler man en afgift, for at den skal blive stor og flot. Det virker jo noget galimatias.

På De Konservatives liste står bl.a. også fjernelse af afgifter på kaffe, te, chokolade, , og . Afgifter for i alt 2,7 milliarder kr.

Jeg har også selv den holdning, at på et tidspunkt skal vi da se på, om vi kan rydde op i den afgiftsjungle, men det er jo også nogle afgifter, der har været der i de ti år, hvor Brian Mikkelsen har været en del af VK-regeringen.

For Premiereis betyder de mange forskellige afgifter på deres råvarer, at nogle leverandører fravælger dem eller .

Det er udelukkende her fra Danmark, at de forespørgsler kommer.

Og vi slutter med en lille afgiftsgennemgang af en is-klassiker, der alene i flødebollen er pyntet med 25 øres afgift

Der har du afgifter 4 forskellige steder: du har flødebollen, som sidder nede i her, vaflen er sprayet med chokolade for at holde en sprød vaffel, vaflen har en afgiftsgruppe også, og så har du is-afgiften på toppen af det hele, som ligger på den is, der er i.