Udenlandsk topchef flytter fra topskatten

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene - et ord i hver boks. Forbered derefter en genfortælling ud fra nogle af ordene med fed skrift.
NB!
Klippet er fra februar 2009. Efter de nye regler fra juni 2018 kan forskere og højtlønnede medarbejdere i stedet for progressiv skat vælge at blive beskattet med 32,84 % - uden fradrag - i en periode på op til 7 år. - Med de nye regler ville Toon Bouten tjene ca. 4 millioner efter skat.


- Og topskatten her er med finansministerens ord , eller som han sagde ’stenen i skoen’ ved de her forhandlinger om den store skattereform. Nu skal de så møde en mand, man kan kalde en velhavende økonomisk flygtning, den hollandske topdirektør, der hedder Toon Bouten, der snart forlader Danmark og sit job her i landet, simpelthen fordi han ikke vil betale , der klipper 63% af den sidste krone.
- I 3 år har han siddet for bordenden i den danske teknologikoncern GN Store Nord, men nu .
- (Family reasons but also tax reasons - and I have thought for a while a lot about it and I made a decision which I also informed the board about earlyer this week)
- Toon Bouten blev ansat for 3 år siden på den såkaldte forskerordning, som betød, at han kunne arbejde i 3 år i Danmark til en skat på kun 25%. Nu er , og det vil være dyrt for ham at blive. I regnskabet, der kom i dag, kan man se, at han tjener 6 millioner kr. om året. I dag er der 4,1 million kroner i lommen på ham selv, når skatten er betalt. Men hvis han skal betale fuld skat ligesom os andre, ja så vil der uden fradrag kun være ca. 2,5 million kr. tilbage.
- Forudsætningen for at vi kan fastholde de bedste i landet, både forskere og virksomhedsfolk og overlæger og andre, er, at vi er konkurrencedygtige , og det er vi ikke i øjeblikket.
- I Holland fx kan i 10 år til 25% skat.
- (And therefore it´s much more logical that people stay longer if they come from outside into the country)
- Men Toon Bouten og hans arbejdsgivere får fra politisk hold.
- Jeg mener, at vi har en god forskerskatteordning, og når vi nu sænker skatten på arbejde yderligere, ja så gør vi det mere attraktivt for folk at blive i Danmark, efter forskerskatteordningen er for dem.
- Han er og har været i Danmark gennem længere tid, og hvis han blive her, ja så skal han bidrage til det danske samfund på lige vilkår med alle mulige andre.
- (Isn't it fair that you have to pay the same amount of tax as a Danish CEO? - In principle it would be fair but then of course you cannot attract the talent from outside because people - if they're working internationally - look just at their net-income)
- Og arbejder knap 2500 udlændinge her i Danmark på den attraktive, men , forskerordning.