Mennesker, folk, de eller man?

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art - mennesker er bottom-up og kan have individuelle egenskaber, mennesker kan droppes efter objektive adjektiver som unge, mange.
Folk er på en eller anden måde en gruppe uden individuelle træk - top-down.
Man betyder det generelle menneske og inkluderer den, der taler. Ordet har formerne man, en, sin/ens og sig ligesom han, ham, sin/ens og sig.
De refererer til mennesker/folk, der allerede er nævnt. De har formerne de, dem, deres og sig

 • Der boede nogle mærkelige mennesker længere nede ad vejen - de havde ikke smartphones.
 • Jeg træt af, at folk hele tiden glor på deres smartphone. Funktion: Vi mangler folk i salgsafdelingen/på midtbanen.
 • Jeg synes, man skal slukke for sin smartphone, når man er på restaurant. / Det er ikke rart at vide, at nogen overvåger en.
 • Folk, der spiser meget fiskeolie, ser bedre. Men de lugter bestemt ikke bedre.

 • Skriv den rigtige form af mennesker, folk, de eller man i boksene.

  - Hvad er den maksimale alder for egentlig?

  - Det , der med sikkerhed har levet længst, døde i en alder af 122 år i 1997. Men er født efter år 2000 i Danmark, kan regne med at blive 100 år. Så i Danmark bliver i hvert fald stadig ældre.

  - Jeg kan ikke forstå, at gider at gøre så meget for at blive 100. De glemmer at tænke på, at der ikke er ret mange 100-årige, der kan se særlig godt. Og tænk på, hvor mange gulerødder, må spise for at blive 100. løber, som om skulle nå bussen, det er ikke normalt - skulle hellere sætte i skyggen med et glas kold hvidvin. Og hvorfor skal blive hundrede, hvis skal leve af gulerødder og lade frikadellerne stå? De sælger deres frihed for en gulerod.

  - Jeg tror, at , der lever sundt, mere gør det, fordi vil have et godt liv end et langt liv. prøver at undgå sygdomme. har ikke megen frihed, hvis er bundet til en seng. Ældre har faktisk meget bedre livskvalitet i dag end for 20 år siden. bliver også længere tid i job.

  - Altså spiser de gulerødder for at få lov at arbejde mere. Det giver ikke mening. må for min skyld gøre, som vil. Men jeg vil hellere nyde livet, mens jeg har det. Gulerødder er for kaniner, ikke for .